Voeding – Caresheet

Om wat ideeën te geven over wat voor voedsel je kan geven, zullen we in dit bericht af en toe wat foto’s + info van voeding plaatsen.


KIKKERBILLEN
Deze halen we bij de Chinese supermarkt. We voeren dit aan de Kaaimanteju’s, andere teju, Zeilagamen en Dwerg Kaaimannen. Misschien ook goed voer voor varanen en misschien slangen.


WIJNGAARD SLAKKEN
Onze wijngaard slakken bestellen we op www.boerenslak.nl. Deze slakken zijn niet voor veel reptielen geschikt, omdat ze een ontzettend harde schil hebben. Wij voeren ze voornamelijk aan de Kaaimanteju’s.


APPELSLAKKEN
Deze halen wij bij de Chinese supermarkt. Is goed voor vrijwel alle hagedissen die isecten vreten. Wij voeren het aan de Kaaimanteju, andere teju, longvis, wateragamen, schildpadden en zeilagamen.


ZEE VRUCHTEN
Dit halen wij bij de Chinese supermarkt. Dit voeren we aan dieren die wat beter tegen zout kunnen zoals de kaaimanteju en niet te vaak.


ZOETWATER VIS
Dit bestellen we online bij www.kiezebrink.nl. Hele goede voeding voor de wat grotere reptielen. Wij voeren het aan onze teju, dwerg kaaimannen, wateragamen en Zeilagamen.


GARNALEN
Dit halen wij bij de Chinese supermarkt. Dit voeren we aan de Kaaimanteju’s en wateragamen.


Dit haal je gewoon bij elke dierenwinkel of vaak tuincentra. Gewoon kattenvoer met vissmaak in blik. Dit voeren we eigenlijk alleen aan de Kaaimanteju’s, want voor andere reptielen is het veel te zout. Dit is een enorm belangrijk onderdeel van het dieet van Dracaena soorten. Zonder dit houd je ze niet in leven.

4 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Marcokeldermanreply
26 oktober 2013 at 22:31

Hallo,

Bij deze heb ik een belangrijke vraag, de Apelslakken zijn dan ook geschikt voor een blauwtongskink. Ik las dat ik de appelslakken bij een Chinese winkel kan kopen. Mijn vraag is dan Kan ik deze Apelslakken elke Chinese winkel krijgen. Want ik ben al een tijd opzoek naar slakken die ik kan voeren, voor mijn reptielen.

Met vriendelijke groet,

Marco Kelderman.

Renskereply
14 december 2013 at 09:12
– In reply to: Marcokelderman

Ja hoor appelslakken zijn zeker geschikt voor blauwtongskinken.

davidreply
4 september 2017 at 17:18

kan ik ook Afrikaanse reuze slakken voeren aan mijn steppevaraan?
groetjes david

Renske loogmanreply
30 september 2017 at 20:03
– In reply to: david

Ja dat kan prima!

Leave a reply

×

Hey vragen?!

Stuur een berichtje via Whatsapp of email naar info@qualityreptiles.eu

× Hoe kan ik je helpen?